Certificate de “şcoală europeană” pentru şcolile clujene

Educaţie UBB Radio

Primăvara europeană a venit şi pentru cinci dintre şcolile din Cluj. Este vorba de proiectul “Şcoala Europeană” în care se premiază instituţiile de învăţământ care au atins standardele europene.

Astfel, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a proiectului, umătoarele licee au câştigat certificate care atestă evoluţia către standardele Uniunii Europene: Grupul Şcolar de Protecţia Mediului Cluj-Napoca, Liceul pentru deficienţi de vedere, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca.

Despre felul în care sunt evaluate şcolile candidate,  inspectorul responsabil cu gestionarea proiectelor comunitare, Adriana Iacob, spune că “forma de certificare este o formă de recunoaştere a standardelor, deci standardele sunt înainte, iar rezultatele se culeg după ce există o perioadă foarte lungă de activităţi de un anumit tip.”

Certificatul este valabil 3 ani, iar valoarea lui este relevantă pentru obiectivele prevăzute în Tratatul de la Lisabona.

La titlul de judeţul din România cu cele mai multe şcoli europene, Clujul candidează cu judeţul Iaşi, care a avut 6 şcoli premiate în 2010.

_________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts