Campanie de ajutorare a familiilor sărace clujene cu ocazia Paștelui

Din oraş Eveniment

Campania locală de strângere de alimente pentru ajutarea familiilor nevoiașe în pragul Sfintelor Paşti, „Ajutor într-o cutie” sub sloganul „Dăruim împreună familiilor alimente de sărbători”, a fost demarată marţi, 8 martie, de către Asociaţia Creştină de Ajutorare „HaNNaH” în parteneriat cu Habitat for Humanity Cluj. Prin această campanie socială, desfășurată în perioada 8 martie – 15 aprilie, 100 de familii sărace din judeţul Cluj vor fi sprijinite cu donații în alimente neperisabile, bonuri de masă sau bani din partea clujenilor.

Alimentele adunate în punctele de colectare ale asociaţiei HaNNaH vor fi împărţite în cutii individualizate în funcţie de nevoile şi dimensiunile familiilor.

„De-a lungul timpului am privit în jurul nostru şi am văzut peste tot oameni care au diferite nevoi. Astfel s-a născut în mintea noastră dorinţa de a ajuta, dorinţa care s-a concretizat într-un proiect de ajutorare. Drept urmare, acest proiect îşi doreşte să ducă mai aproape de oameni speranţa, bucuria, sprijin spiritual şi material.”, a declarat Alin Pop, preşedintele Asociaţiei HaNNaH.

Fiecare familie a fost selectată în acest program în urma unei anchetei socio-demografice efectuată de către organizatorii campaniei.

Această acţiune de strângere de alimente se desfășoară încă din anul 2007 cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi Crăciun, iar numărul familiilor srijinite astfel a crescut de la an la an.

_______________

Ana Giol

Foto: fumcmh.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts