Bugetul Festivalul Internațional de Film Studențesc a intrat la apă

Eveniment

Festivalul Internaţional de Film Sudentesc FFeST Festivalul Internaţional de Film Studentesc FFeST îşi va deschide portile în această vineri,  pentru toti cinefili clujeni. Evenimentul va aduna la un loc filme din Ungaria, Slovacia şi România.

Producţiile care vor fi prezente la festival sunt filme de lung şi de scurt metraj, filme documentare şi filme foarte scurte de ficțiune care vor putea fi urmărite în sala cinema a Facultăţiide Teatru şi Televiziune.

Spre deosebire de anii anteriori, festivalul de anul acesta a fost organizat cu un buget de austeritate. Faţă de anul trecut când suma alocata evenimentului a fost de 10.000 de euro, anul acesta bugetul nu s-a ridicat la mai mult de 2.500 de euro.

Organizatorul festivalului, Doru Pop ne-a declarat că banii primiţi sunt de la Consiliul local, şi din anumite sponsorizări, dar cu toate acestea, comparativ cu anii precedenţi filmele sunt mult mai bine realizate. Datorită lipsei de fonduri evenimentul nu se va desfășura și în alte județe, așs cum s-a întâmplat la edițiile trecute. În ciuda dificultăților financiare, Festivalul Internațional de Film Studențesc continuă să existe deoarece scopul său este unul educațiv, care se adresează special tinerilor.

Din juriu vor face parte marii regizori ai României, precum Dan Prita, Lucian Pricop şi secretarul şef al Facultăţii de Ştiinţe şi Arta Sapienta Dezso Szenkovics. FFeST este cel mai important festival de film studenţesc organizat în Transilvania.

Tincu Bogdan Constantin

Foto: Tincu Bogdan Constantin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts