Bugetul și prioritățile autorităților clujene pe 2011

Administraţie Din oraş

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2011 este estimat la 970 605 000 de lei, fiind mai mare decât cel de pe 2010 care a fost de 782 658 225 de lei.

Principalele obiective ale Primăriei sunt atragerea de fonduri europene și alocarea de bani pentru investiții.

„37% din bugetul pe anul 2011  va merge către investiții deoarece sunt obiective care generează locuri de muncă și pot aduce venituri.”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Obiectivele autorităților locale cuprind reabilitarea și modernizarea străzilor și aleilor, modernizarea iluminatului public în proporție de 17% și extinderea acestuia cu 83%, modernizarea Planului Urbanistic General (PUG), crearea de noi parcuri și locuri de joacă pentru copii în zonele unde nu au existat astfel de spații, modernizarea liniei de tramvai din fonduri europene, dar și construirea de noi creșe, școli și grădinițe.

De asemenea, autoritățile și-au propus reabilitarea fostului Cazino, crearea de parcări în Mănăștur, continuarea programului de oferire de gratuități la transportul în comun pentru elevi, studenți și pensionari, continuarea întâlnirilor primarului cu cetățenii și promovarea orașului ca obiectiv turistic.

__________

Ana Giol

Foto: bzi.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts