BNR și-a deschis porțile pentru tinerii economiști

Educaţie

Banca Națională a României s-a implicat în educarea studenților economiști de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, prin proiectul pilot “BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști”.

Obiectivele principale ale proiectului au vizat cunoașterea aspectelor legate de rolul, funcția și activitățile BNR.

În prima parte a evenimentului au fost prezentate cele mai bune lucrări ale studenților, urmate de observații făcute de către participanții la eveniment Bogdan Moinescu, consilier direcție (BNR) și Mihai Copaciu, economist principal al BNR. Subiectele dezbătute în lucrările elaborate de către studenții economiști, au vizat aspecte legate de rolul politicii monetare în actuala criză financiară, implementarea țintirii inflației și funcționarea Sistemului European al Băncilor Centrale.

De la ora 11:00 a avut loc o prezentare susținută de dr. Agnes Nagy, membru al Consiliului de Administratie al BNR, care a vorbit despre politica monetară din România. “Criza globală nu a produs schimbări în Sistemul Bancar Național al României”, a declarat Agnes Nagy, membru al CA al BNR.

În continuare, de la ora 13:00 studenții care au elaborat cele mai bune lucrări, însoțiți de delegatia BNR au făcut o vizită la sediul Sucursalei BNR Cluj.

Proiectul – pilot “BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști”, a fost realizat de BNR în parteneriat cu Universitatea “Babeș–Bolyai” din Cluj–Napoca, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și A.S.E București.

Alexandru Irina – Eliza

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts