Bilanț: stadiul de implementare a proiectelor finanțate prin Programul Operațional Regional

Administraţie Sănătate

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a prezentat astăzi proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional în Transilvania de Nord.

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-NapocaPrintre proiectele aflate într-un stadiu înaintat de implementare se numără reabilitarea și modernizarea ambulatoriului corp F – Hidroterapie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca. Valoarea acestuia este de aproape 6 milioane de lei, din care 85% sunt finanțare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul proiectului este acela de a dezvolta un sistem de prevenire și tratament modern, performant, accesibil tuturor categoriilor de persoane afectate.Modernizarea ambulatoriului corp F – Hidroterapie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca este singurul din Transilvania cu profil de recuperare. “Dacă în momentul de față prin baza noastră de tratament trec aproximativ 60 de mii de pacienți, presupunem că la finalizarea proiectului va exista o creștere de până la 20% a activității medicale oferite.”, susține Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Proiectul va fi finalizat în februarie 2011.

Cel de-al doilea proiect, în valoare de aproximativ 300 de mii de lei, a fost accesat de societatea “Coroli Consult”. Acesta vizează achiziționarea de echipamente în scopul furnizării de sevicii de topografie-cadastru.

Ion Cipcigan, administrator “Coroli Consult”“Proiectul nostru este unul destul de micuț, aflat la ora actuală în faza de implementare. Am început implementarea lui in luna iulie a acestui an. Am parcurs conform calendarului prima etapă, achiziționarea de echipamente și programe informatice. Această primă etapă este încheiată, iar acum am depus cererea de rambursare în acest sens”, Ion Cipcigan, ne-a declarat administratorul firmei.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts