Anul Internațional al Chimiei

Eveniment UBB

În cadrul evenimentelor organizate în întreaga lume în 2011, Facultatea de Chimie și Inginerie Mecanică, pregătește activităţi de promovare a Chimiei în societate.

”Chimia – viața noastră, viitorul nostru” este sloganul Societății de Chimie şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, care are ca scop popularizarea chimiei în societate. De-a lungul timpului, vor exista mai multe activități la care studenții sunt așteptațI.

În 11 Martie 2011 se va discuta pe marginea temei “Chimia printre noi“, iar cei interesați de aspecte din domeniul chimiei şi ingineriei chimice le vor putea adresa întrebările cadrelor didactice și cercetătorilor facultății pe adresa http://www.chem.ubbcluj.ro/iyc.html , iar răspunsul va fi trimis prin e-mail la adresa precizată.  De asemenea, concursul de chimie ”Candin Liteanu” va avea loc în 2 aprilie, iar scopul este acela de a le arăta atât studenților, cât și profesorilor îndrumători importanța chimiei.

Începând cu acest an, studenților le va fi prezentată o conferință plenară în limba engleză de către un cercetător din afara tării. Tot în cursul acestui an, se va edita un manual de lucrări practice destinat elevilor şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

În luna iulie a acestui an, elevii din clasele IX-XI sunt așteptați să participe la o tabără de vară, care va fi organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi va cuprinde, pe lângă activităţi teoretice şi practice specifice şi o excursie tematică de o zi.

_________

Anca Baciu

Foto: groupecarso.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts