Amenințări uriașe pentru pădurile Europei

Mediu UBB

Parlamentul European cere Comisiei propuneri legislative privind prevenirea incendiilor forestiere și informarea în domeniul forestier, dar și să susțină gestionarea durabilă a pădurilor, care ar trebui să devină obligatorie în UE.

Pădurile Europei oferă peste două milioane de locuri de muncă, protejează solul, reglează circuitul apei și absorb bioxidul de carbon din aer, însă în momentul de față aceastea se confruntă cu amenințări uriașe din cauza încălzirii globale precum incendii, boli, dispariția speciilor, potrivit unui raport al Parlamentului European.

Zonele împădurite acoperă 42% din suprafața Uniunii Europene, iar pentru că se află în pericol, socialistul grec Kriton Arsenis a întocmit un raport parlamentar, în care sunt abordate modalitățile de protejare a pădurilor UE și de pregătire a acestora pentru schimbările climatice.

Mai multe specii se află pe care de dispariție precum sunt fagul din zona mediteraneană, iar în acest context producția de plante medicinale se va reduce drastic în Europa.

________

Anca Baciu

Foto: europarl.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts