Alex Szűz: „Noi de dorim din tot sufletul să fim printre primii cinci, sau chiar să câştigăm’’ INTERVIU

Eveniment UBB Radio

Hotel FM va cânta în seara aceasta pe scena de la Eurovision. Băieții nu au emoții și sunt destul de încrezători în ceea ce privește calificarea în finală.  Deși dorința de câștig e mare, ei se declară mulțumiți și dacă ar ocupa un loc în top 10.

Semifinala va avea loc în seara aceasta, în stadionul Esprit Arena din Dusseldorf,Germania,. Evenimentul poate fi urmărit pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, începând cu ora 22.

Alex Szűz, bateristul trupei Hotel FM, a oferit un interviu în exclusivitate pentru UBB Radio.

__________

Reporter : Spuneţi-mi cum este să reprezentaţi România într-un concurs muzical european?

Alex Szűz: Este ceva fantastic! Nu am cuvinte să descriu asta. Totul este la un nivel foarte înalt, iar delegaţiile sunt profesioniste şi artiştii cântă foarte bine. Noi încercăm să facem acelaşi lucru şi să păstrăm acelaşi nivelul.

R: Ce aţi simţit când aţi auzit numele trupei dvs. aleasă pentru semifinala a doua din Dusseldorf?

A.S. : Ne-am bucurat că suntem în semifinala a doua, măcar putem să o vedem pe prima. Dar, din punctul meu de vedere, am considerat că avem o concurenţă mult mai mare în cea de-a doua semifinală, decât în prima.

R: Cum vă simţiţi în Germania?

A. S. : Foarte bine, chiar foarte bine. Suntem tot pe drum, avem o groază de interviuri şi repetiţii. Trebuie să fugim dintr-o cabină în altă, totul e pus la punct şi de aceea nu ne permitem să întârziem.

R:  Care este părerea dvs. despre participanţi din semifinal a doua, din ce aţi văzut până acum la repetiţii?

A. S. : Toţi sunt foarte buni, sunt foarte bine pregătiţi, au melodii extraordinare, au costume frumoase şi un show frumos. Sunt toţi un pericol pentru noi, însă şi noi suntem un pericol pentru ei. În afara scenei suntem prieteni, însă în momentul în care cântăm, fiecare e cu treaba lui.

R: Cu care dintre  concurenţi v-aţi împrietenit, cu cine aţi legat o relaţie mai specială?

A. S. : O legătură mai specială avem cu concurenţii din Moldova, cu Zdob şi Zdup. Ei sunt nişte oameni minunaţi, şi cei din trupă şi cei din delegaţie.  Ne-am împrietenit cu cei din Bulgaria, asta şi pentru că am fost invitaţi speciali la selecţia lor naţională. Cu toată lumea avem câte o vorbă de schimbat, dar cu cele două delegaţii ne înţelegem cel mai bine. Şi azi Dave (n. r. David Bryan- solistul trupei) a făcut cunoştinţă cu cei de la Jedward din Irlanda.

R: Credeţi că trupa Jedward reprezintă o concurenţa mare? Conform Google prediction, ei au fost plasaţi pe locul I. Cum comentaţi?

A. S. : Ei au un nume deja, construit înainte de Eurovision  şi normal că sunt o concurenţa puţin mai mare decât restul şi asta datorită fanilor.

R: Unii fani din România s-au declarant nemulţumiţi de vestimentaţie şi grafică. Ce părere aveti despre acest lucru?

A. S. : Nu cred că ar trebui să fie numultumiţi. Eu şi toată echipa de aici suntem foarte multumiţi şi de grafică şi de costumele pe care le avem. Nu stiu de ce sunt nemulţumiţi, probabil nu au văzut o înregistrare foarte bună, în care să se înţeleagă foarte clar ce  costume avem. După fiecare repetiţie am fost îm Viewing Room  şi am decis să nu schimbăm mare lucru nici la vestimenţatie, nici la grafică. Am mai făcut mici corecturi pe aici, pe colo, dar în mare parte a rămas la fel.

R: Credeţi că actuala prestaţie scenică ne va asigura un loc fruntaş?

A. S. : Eu sper să fie aşa. Noi de dorim din tot sufletul să fim printre primii cinci, sau chiar să câştigăm. Evident că ne dorim să câştigam, dar ne mulţumim şi dacă ne calificam între primii 5 sau 10. Avem o concurenţă foarte mare. Din prima semifinală au trecut mai departe formaţii la care noi nu ne aşteptam.

R: În ceea ce priveşte partea tehnică, sunteţi mulţumiţi de scenă, de acustica stadionului şi condiţiile oferite de organizatori?

A. S. : Totul este perfect. Singurul lucru pe care îl facem e să urcăm pe scenă şi să coborâm şi , bineînţeles, să cântăm bine. În rest toate sunt asigurate, toate sunt la timp acolo, toate funcţionează.  Sunt o groază de voluntari care ne ajută ca totul să decurgă normal şi noi să fim cât mai relaxaţi, pentru ca prestaţia noastră pe scenă să fie foarte bună.

R:  Având în vedere că aseară a fost prima semifinală , cum vi s-a părut evenimentul în ansamblu?

A.S.: Eu l-am urmărit şi mi s-a părut foarte interesantă schimbarea dintre formaţii. Unele trupe aveau un show foarte elaborat, celelalte mai puţin. Unii participanţi care s-au străduit, cum este  Turcia, care a avut unul din cele mai bune şi cele mai bine gândite show-uri din tot concursul, nu s-au calificat. Nu vreau să îmi dau cu părerea în legătură cu ce contează mai mult, să cânţi bine sau să ai un show bun. Contează tot, dar cred ca trebuie să fie un tot unitar.

R: Care este părerea dvs. despre ţările care s-au calificat?

A.S.: Eu mă bucurăm pentru fiecare dintre ei.  E păcat pentru cei care nu s-au calificat. I-am văzut şi erau foarte supăraţi. Îmi pare foarte rău pentru ei, deoarece au lucrat mult şi s-au străduit. Totuşi ne bucurăm pentru cei care s-au calificat şi sperăm să nu ia ei un loc aşa de bun, ci să-l păstreze pentru noi.

R : Piesa voastră se numeşte „Change“. Credeţi că va schimba soarta României de până acum şi o va duce pe primele două locuri?

A.S.: Se zice că există ceva ce nu dă voie României să ajungă pe primele locuri. Sperăm să schimbăm acest lucru. Melodia şi textul vorbeşte mai mult despre schimbarea în interior a fiecărei persoane, a sufletului, a modului în care gândeşti şi vezi lumea. Şi dacă faci schimbarea asta şi devii un om mai bun, lumea se va schimba singură.

R: Ce aşteptări aveţi de la Eurovision?

A.S.: Sperăm să fie o rampă de lansare de care să ne putem folosi.

R: Credeţi ca Eurovision a ajutat mult trupa Hotel FM  până în momentul de faţă?

A.S.: Da, cu siguranţă. Înainte Trupa Hotel FM nu a fost foarte renumită şi din punctual meu de vedere, apariţia la Eurovision este un plus. Şi individual şi ca trupă ne-a ajutat foarte mult.

R: Ce are de gând să facă Hotel FM după Eurovision, indiferent de rezultat?

A.S: Am început să lucrăm la un album şi la câteva piese noi. Vrem să lansăm albumul, dar nu avem încă un deadline pentru el. Acum suntem foarte ocupaţi cu Eurovisionul şi nu am avut timp să stabilim toate detalile din plan.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/05/interviu-alex-szuz.mp3|titles=Interviu Alex Szuz]

____________

Andrei Faur, Mihaela Creţu

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts