Alegerile prezidențiale radiografiate de presa internațională

UBB Radio

Alegeri prezidentiale 2009Turul doi al alegerilor prezidențiale din România trezește interesul presei europene,  astfel Euronews, Le Monde și Financial Times prezintă importanța acestui eveniment atât la nivelul politic cât și pe plan economic.

Publicația Euronews titrează “Românii își aleg președintele”, în cadrul acestui material se face referire la situația economică gravă a țării, punându-se accent pe necesitatea de a împrumuta o nouă tranșă de la Fondul Monetar Internațional (FMI), pentru a se putea plătii pensiile și salariile.

Le Monde este de părere că acestea sunt cele mai importante alegeri prezidențiale din România de la căderea lui Nicolae Ceaușescu încoace. Jurnaliștii francezi amintesc și ei de importanța câștigării încrederii FMI pentru a putea accesa un nou împrumut de 20 de milioane de euro, lucru care va fi posibil după instaurarea unui climat de liniște pe plan politic.

Publicația Financial Times titrează “Românii se duc la vot după o campanie agitată”, în deschiderea acestui articole se vorbește despre importanța acestor alegeri pentru a scoate România din recesiune. Potrivit publicației britanice campania electorală condusă de Traian Băsescu și Mircea Geoană a fost una care a pus accent pe atacuri la persoană și mai puțin pe dezbaterea unor probleme ale românilor.

Ideea generală care se conturează în presa internațională este aceea că alegerile de astăzi reprezintă un moment decisive în istoria României, din punct de vedere economic.

Cristina Antonescu

Foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts