Agenţii de recrutare din Europa “vânează” medici la Cluj

Din oraş Economie

Târgul Internațional de Cariere Medicale și Farmaceutice s-a deschis astăzi, la Cluj-Napoca, la Hotel City Plaza. Evenimentul a ajuns în România în toamna aceasta la a V-a ediție și la a VIII-a la nivel internațional.

La aceasta ediție sunt prezente la Cluj, cu oferte de muncă cele mai cunoscute agenții de recrutare (ID Medical, Helvetia Medicum, Link2Europe, Triple West Medical, Jorg Herrmann DP HRM GmbH, PERMEDEX Consulting GmbH, NES Healthcare, MediCarrera, EVG Recruiting, PARAGONA, IMS Recruitment, HCL International, Victor Wolf Ltd. – Nursing Recruitment, Anne Services, Global Medics) și angajatori de top precum Suedharz Krankenhaus (spitalul ultra modern cu 800 de paturi localizat în Nordhausen, Germania).

Țările unde sunt oferite cele mai multe joburi în cadrul acestei ediții sunt: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franța, Elveția, Belgia, Norvegia și Spania.

„Angajatorii și companiile de recrutare au oferte de muncă ce cuprind atât posturi permanente, dar și posturi temporare și de Resident Medical Officers (RMOs). Joburile temporale au avantajul că oferă medicului oportunitatea de a lucra  doar o perioadă, 2-3 săptamâni sau o lună și apoi își pot relua munca din țara de origine. Pentru medicii care vor să plece în străinatate la muncă împreună cu familia, există și agenții care oferă cursuri lingvistice pentru întreaga familie a acestora.” , susține Rodica Aluaș, reprezentant al Houston NPA, partenerul oficial pentru România.

Printre vizitatorii prezenți astăzi la târg au fost și simpli curioși, dar și medici care doresc să plece din țară, fie din cauza reducerilor salariale din ultima perioadă, fie din cauza dotărilor din spitale, iar cei mai tineri din dorința de a începe o carieră medicală cu posibilități salariale mai mari.

Specializarile cele mai căutate sunt: anestezia, medicina de urgență, radiologia, chirurgia, medicina internă și cea generală.

Toți vizitatorii târgului vor fi înscriși online într-o bază de date pentru a primi mai ușor informații de la agențiile de recrutare și angajatori și își pot lăsa CV-urile la agențiile care au oferte ce îi interesează.

Pentru medicii cu experiență, cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internațional de cariere sunt cuprinse între 80.000 – 120.000 euro pe an, pentru posturi în Germania, Danemarca, Norvegia și Suedia, iar cele mai mari în Irlanda și Marea Britanie sunt între 150.000 – 200.000 euro pe an.

Evenimentul se desfășoară sâmnătă până la ora 18 și continuă duminică între orele 10.00 și 16.00.

_______

Bianca Lăscoi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts