Aeroportul Internațional Cluj-Napoca se extinde

Administraţie Din oraş

Necesitatea construirii unei piste de aterizare-decolare este prioritară pentru extinderea aeroportului. În 2010, Cluj-Napoca s-a situat pe locul 3 ca număr de pasageri, peste 1 milion de pasageri, după aeroporturile din Otopeni și Băneasa, iar extinderea este importantă și datorită faptului ca în felul acesta se poate face intrarea pe piața de mărfuri.

Valoarea proiectului, conform studiului de fezabilitate, se estimează la aproximativ 37 de milioane euro, iar execuția lui va începe în luna aprilie. “Urmează  ca în prima ședință de Consiliu Județean să supunem acest proiect aprobării în plen , urmând să parcurgem pașii procedurali ceruți de reglementările legale în vigoare”, a declarat Alin Tișe. Construirea celor 2100 de metri de pistă nu va afecta aterizarile deoarece există alternativa celeilalte piste mai vechi, la care se aduc îmbunătățiri.

Pentru începerea construcției este nevoie de exproprierea a 5 proprietari, printre care și Agenţia Domeniilor Statului (A.D.S). De asemenea, se vor plati plăti despăgubiri pentru 1,5 hectare de teren care aparțin centrului Agro Transilvania.

___________

Andreea Stăicuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts