S-a achiziționat pentru Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca un echipament de testare rapidă împotriva COVID-19

Din oraş UBB Radio

Pentru a micșora șansele de răspândire a coronavirusului, Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca va contribui cu un ehipament de tipul Real Time PCR, în valoare de aproximativ 31 de mii de eur, cumpărat din venituri proprii.

Conform specialiștilor, trei echipamente de acest fel pot prelucra 100-120 de probe pe zi, obișnuite prin extracție manuală. Dintre acetse trei, unul a fost achiziționat de spital, alături de un extractor automat, iar două au fost cumpărate deUniversitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea de Șștiințe Agricole și Medicină Veterinară.

„Mulțumim Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară pentru solidaritate și profesionalism. Vă mulțumim, de asemenea, și vouă, celor care ați donat. Aproximativ 280.000 lei strânși în urma sponsorizărilor s-au alocat pentru achiziționarea a 3072 de kituri de detecție și 3200 kituri de extracție, necesare testării”, potrivit membrilor spitalului.

Prețul aparatului PCR și al extractorului automat ajung la aproximativ 198 de mii de euro, iar, din data de 10 aprilie se vor prelucra 500 de probe pe zi, personalul ajungând să lucreze 10-12 ore zilnic.

Sursa: Realitatea de Cluj

Maria Turbuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts