240.000 de călătorii în prima lună de gratuitate pentru studenți la CFR Călători

Economie
Sursa fotografiei: www.oradestiri.ro

Începând din 1 februarie, de când a intrat în vigoare Ordonanța de urgență nr. 2/2017, care prevede faptul că studenții pot călători gratuit cu trenurile CFR Călători oriunde, s-au înregistrat, conform www.stirileprotv.ro, circa 240.000 de astfel de călătorii gratuite.

Conform CFR Călători, citat de www.stirileprotv.ro, jumătate dintre călătorii care pleacă joia pe ruta București-Constanța sunt studenți. Odată cu gratuitatea la călătoriile cu trenul, mulți studenți își planifică excursii la munte sau în diferite orașe pe care vor să le viziteze, iar alții călătoresc mai des decât ar fi făcut-o acasă.

Pe de altă parte, odată cu gratuitatea la transportul cu trenul, inclusiv tinerii care preferau înainte să călătorească cu autobuzele sau cu alte mijloace de transport în comun preferă acum trenul, arată angajații CFR Călători.

Conform www.stirileprotv.ro, numărul pasagerilor CFR Călători a crescut cu 20% de la 1 februarie, iar procentajul este dat exclusiv de către studenți. CFR Călători a eliberat până astăzi 240.000 de bilete gratuite, iar pe unele rute, studenții au fost nevoiți să solicite bilete „fără loc”, din cauza epuizării locurilor din vagoane.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: www.oradestiri.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts