CFR Cluj s-a calificat în finala Cupei României

Sport

723282-722082-rkx1145CFR Cluj a ajuns în finala Cupei României la fotbal, în urma victoriei pe care a obținut-o ieri seară în fața celor de la ASA Târgu Mureș cu scorul de 2-0.

Semifinala s-a disputat în dublă manșă. În tur, pe terenul celor de la ASA Târgu Mureș meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0, astfel că totul urma să se decidă în returul de pe stadionul din Gruia. Meciul a început destul de anost, cele două echipe fiind destul de timide în exprimare, în primul sfert de oră al meciului. La prima fază consistentă de atac a clujenilor, în minutul 17, Tiago Lopes a trimis o centrare în careul advers, iar Cristian Bud a reluat mingea cu capul spre poartă. Stăncioiu a reușit să respingă, dar apoi atacantul celor de la CFR a izbutit să împingă mingea în plasă, ducând scorul la 1-0. Pe finalul primei reprize, ASA Târgu Mureș a avut ocazia de a egala, dar șutul violent a lui Gabi Mureșan de la 30 de metri a fost respins în corner de către portarul lui CFR, Traian Marc.

Începutul părții secunde i-a avut din nou în prim plan pe târg mureșeni. Jazvic a pătruns până la marginea careului, dar mingea șutată de el a ocolit poarta apărată de Marc. În minutul 70, fundașul celor de la ASA, Sergiu Muth, a greșit o pasă în apropierea propriei porți, oferindu-i mingea aceluiași Cristian Bud. Atacantul celor de la CFR nu a greșit nici de această dată și l-a executat pe Stăncioiu cu un șut plasat de la aproximativ 20 de metri, ducând scorul la 2-0. Târg mureșenii au replicat rapid și au fost aproape de a reveni în joc doar trei minute mai târziu, dar Ousmane N’Doye a trimis mingea cu capul pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă. Mijlocașul lui ASA, Brandan, a avut și el o ocazie bună în minutul 76, dar nu a reușit să prindă cadrul porții cu un șut expediat din marginea careului. Tabela a rămas neschimbată până la finalul meciului, iar în minutul 89 mureșenii au rămas în 10 oameni, după ce Voiculeț a primit al doilea cartonaș galben în urma unui fault din spate.

2-0 a fost scorul final și CFR Cluj ajunge din nou într-o finală a Cupei României după o pauză de trei ani. Cealaltă finalistă este Dinamo București. „Câinii roșii” au eliminat în semifinale pe rivala lor istorică, Steaua București, în urma a două remize. Meciul tur, disputat pe stadionul „Dinamo”, s-a încheiat 0-0, în timp ce în returul disputat pe „Național Arena” miercuri seară, scorul a fost 2-2. Dinamoviștii au trecut mai departe, având avantajul celor două goluri pe care le-au marcat în deplasare.

Finala dintre CFR Cluj și Dinamo va avea loc pe 10 mai, la București, pe „Național Arena”. Este al doilea an consecutiv în care trofeul Cupei României va fi disputat într-o finală ce aduce față în față o echipă din Cluj și una din capitală. Sezonul trecut, în ultimul act al competiției, s-au înfruntat “U” Cluj și Steaua.

Gabriel Bucșa / Sursă foto: gsp.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts