98 de morți în Noua Zeelandă și șanse mici de supraviețuire pentru cei 226 de dispăruți

Internaţional Social
Cu fiecare oră, speranțele celor aflați încă sub pereții prăbușiți ai clădirilor din Christchurch scad. Conform autorităților locale, 98 de oameni au murit și alți 226 sunt în continuare căutați.
”Cu cât aștept mai mult fără să știu ce se întâmplă, cu atât mi se adâncește agonia”, a declarat pentru cotidianul The Guardian Rolando Cabunilas, un producător de oțel de 34 de ani din Filipine a cărui soție era pentru a doua oară la catedră în momentul izbucnirii cutremurului.
Prim-ministrul John Key a declarat că are ”mari temeri” în legătură cu șansele ca cei dispăruți să fi supraviețuit: ”Ne temem că cifra celor morți este cu mult mai mare decât ne-am temut vreodată”.
Sute de specialiști din Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Singapore și Taiwan sunt acum în Christchurch pentru a ajuta soldații șI poliția locală să îi caute pe cei 226 de dispăruți, conform The Guardian. ”Acum avem posibilitatea să cercetăm în zone în care, până acum, nu s-a ajuns”, a declarat Ministrul Apărării Civile John Carters.
Locuitorilor din Christchurch li s-au pus la dispozițe 14 rezervoare de apă la marginea orașului, pentru ca aceștia să nu bea din apa considerate polutată în urma cutremurului. Ei au fost sfătuiți chiar să evite folosirea apei pentru spălat, mâncare sau pentru toaletă dacă nu au fiert-o anterior.
Pagubele cutremurului se ridică la 6,3 miliarde de euro, potrivit estimării companiei de evaluare a pagubelor AIR Worldwide.

_____

Oana Moisil

Foto: AP

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts