90 de minute cu poetul Dan Coman, la ceainăria Cărturești

Cultură Eveniment

Pentru cei care cunosc poeziile lui Dan Coman, dar mai ales pentru cei care vor să descopere unul dintre scriitorii contemporani talentați, acesta vine de Dragobete la librăria Cărturești, pentru 90 de  minute de lectură și discuții pe teme literare.

”Anul cârtiței galbene”, prima sa carte, a primit Premiul Național de Poezie “Mihai Eminescu” și Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România. Despre primul său roman, ”Irezistibil”, autorul spune că l-a scris ”făcîndu-l pe Dan Coman personaj şi umilindu-l în cele mai abjecte moduri, desfiinţînd una dupa alta cărţile pe care le-a scris, aducînd toată neputinţa lumii acolo şi aruncînd-o peste fiecare rînd. N-a fost cea mai elegantă cale de a supravieţui acestei nenorociri, dar pentru mine a fost singura”.

Întâlnirea cu Dan Coman are loc la ora 19:00, la ceainăria Cărturești. Evenimentul face parte din proiectul LIT. FRONT-LINE 90’, inițiat de Cărturești în 2010. Scopul proiectului este acela de-a apropia cititorii de omul din spatele scrisului.

____

Oana Moisil

Foto: blog.carturesti.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts