„Săptămâna familiei, săptămâna fără TV” sărbătorită la Cluj

Din oraş Divertisment

Campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, susținută de asociația nonguvernamentală Zibo Help, începe astăzi și se va derula pe tot parcursul acestei săptămâni.

Mai multe muzee din județul Cluj vor avea intrare gratuită: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Grădina Botanică “Alexandru Borza”, Muzeul Istorie Dej, Muzeul Universității Babeș-Bolyai, dar și Muzeul de Istorie Gherla.

Pe data de 25 noiembrie Muzeul Universității Babeș-Bolyai, situat pe strada Kogălniceanu, nr. 4, va fi deschis intre orele 9:30-15:30 pentru părinții și copiii doritori.

De asemenea, Biblioteca județeană „Octavian Goga” Cluj (BJC) organizezază în această săptămână înscrieri gratuite pentru toți doritorii, dar și diferite activități cu publicul.

Obiectivele acțiunii sunt conștientizarea părinților privind pericolul televizorului și internetului în educarea și formarea copiilor și instruirea acestora asupra controlului parental. Acțiunea face referire în special la setarea browserelor pentru a opri accesarea unor site-uri cu un conținut neadecvat, selectarea programelor TV potrivite vârstei copilului și excluderea canalelor cu continut neadecvat. Un alt obiectiv ar fi regăsirea timpului petrecut în familie, prin activități petrecute, în special, în aer liber.

_____________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts