„Gândeşte cu capul tău !”

Eveniment Internaţional

Celebrul festival de film documentar dedicat drepturilor omului, „One World”, vine pentru întâia oară la Cluj-NapocaCelebrul festival internaţional de film documentar dedicat drepturilor omului, „One World”, vine pentru întâia oară la Cluj-Napoca.

Sub motto-ul „Gândeşte cu capul tău !”, vor rula în perioada 7-9 mai filme care abordează teme complexe precum execuţiile în masă, prizonieratul politic, viaţa sub teroarea instaurată de regimurile totalitare, prigonirea evreilor, gradul în care este alterată creativitatea atunci când moartea se apropie sau multiculturalismul periferiei.

Proiectiile si discuţiile ce le urmează vor avea loc la Cinema Victoria. Ultimul film care va rula sâmbătă, „Apocalipsa după şoferi”, în regia lui Alexandru Solomon, este un documentar despre circulaţia din Bucureşti şi urmările pe care le poate avea violenţa în trafic. Pelicula este dedicată regizorului Cristian Nemescu şi sound designer-ului Andrei Toncu, decedaţi într-un accident de maşină în 2006.

Festivalul de film documentar „One World”, dedicat drepturilor omului, a fost iniţat de Vaclav Havel, în 1999. În ultimul deceniu a devenit cel mai mare festival de acest gen din Europa, iar la Bucureşti a rulat în premieră în anul 2008.

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts