„Forum European” la Cluj-Napoca

UBB UE

Al treilea eveniment din cadrul campaniei de informare și comunicare „Forum European”, o campanie dedicată temelor economice europene, se va desfășura în data de 14 mai, la Universitatea Babeș-Bolyai. Evenimentul este organizat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România

 Dezbaterea se adresează studenţilor, profesorilor și altor reprezentanți ai societății civile. Invitații vor fi: şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu, Prof. Univ. dr. Vasile Pușcaș, Prof. Univ. Dr. Mircea Maniu, Prof. Univ. Dr. Daniel Dăianu.

 Cuvântul de deschidere al campaniei va fi adresat de prorectorul Universităţii Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Mihaela Luțaș, iar discuţia va fi moderată de  Daniel Apostol, director executiv al postului de televiziune The Money Channel.

 Evenimentul se va desfășura în sala Jean Monnet a Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai, între orele 12.00 și 14.00.

„În cadrul campaniei „Forum European” ne propunem să dezbatem împreună cu oameni de afaceri, ziariști, studenți, profesori, reprezentanți ai societății civile despre soluțiile redresării economice la nivel european și la nivel național. Ne interesează opiniile tinerilor despre măsurile propuse de Comisia Europeană care îi vizează atât pe ei, cât și pe întreaga societate românească”, a declarat Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Campania include dezbateri pe teme de guvernanţă economică în 12 oraşe din România, dar şi un concurs de eseuri adresat studenţilor şi masteranzilor la facultăţile cu profil economic sau de relaţii internaţionale.

Temele abordate pe parcursul dezbaterilor vor fi: pactul de creştere şi stabilitate, oportunităţile şi riscurile aderării României la zona Euro sau bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020 şi oportunităţile pe care acesta le prezintă pentru România.

__________

Mădălina Vîtcă

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts