“Visul lui Adalbert” la Comedy Cluj

Din oraş Eveniment

„Visul lui Adalbert” este singurul film românesc din cadrul Festivalului Comedy Cuj, care prezintă o poveste petrecută în realitate într-o fabrică din perioada couministă.

Lungmetrajul este o comedie neagră, iar regizorul George Achim a încercat să realizeze un film care să nu se asemene cu celelalte. Geneza  porneşte de la o întâmplare la care chiar regizorul a luat parte în timpul unei călătorii cu trenul. Filmul s-a vrut a fi unul despre copilăria scenaristului, dar după o documentare mai ambiţioasă a rezultat o peliculă despre activitatea din combinatele din acea perioadă.

Ca un element de unicitate, în film se pot identifica şi imagini de pe diapozitiv, imagini autentice găsite de co-scenarist pe stadă. Pelicula arată povestea unui subinginer care se ocupă cu protecţia muncii la o fabrică, loc unde au loc frecvent accidente de muncă. Acestea nu sunt întămplatoare, fiind prezente şi în alte fabrici în acea perioadă.

Filmul a fost realizat în mai multe fabrici dezafectate. Filmările au început în anul 2008, iar premiera va avea loc anul viitor în martie. Premiera internatională a avut loc la Reykjavik, dar în România filmul deabea îşi începe cariera.

Lungmetrajul este jucat excelent de actori, între care Gabriel Spahiu în rol principal, Doru Anca, Anca Androne, Coca Bloos, Mimi Brănescu sau Adrian Văncică.

„Visul lui Adalbert” poate fi vizionat astăzi, de la ora 20:30 la Cinema Florin Piersic.

 

_____________

Oana Alexa

Foto: cinemarx.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts