“Şcoala Ardeleană” a fost iluminată

Din oraş

Grupul statuar “Şcoala Ardeleană” situat din faţa clădirii centrale a Universităţii Babeş-Bolyai, a fost iluminat aseară, de către Clubul Rotary Cluj-Napoca, în parteneriat cu Academia Română – filiala Cluj, UBB şi Primăria municipiului Cluj-Napoca.

5 spoturi luminoase şi un reflector pun de ieri în evidenţă grupul statuar care, de aproape 4 decenii a “trăit” în întuneric, mai puţin observat şi valorificat.

La eveniment au participat atât cadre didactice ale Universităţii Babeş-Bolyai, precum şi membrii clubului Rotary.

Inaugurarea a început discursul  Rectorului Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, care le-a mulţumit membrilor Rotary Cluj pentru inţiativa lor. La rândul său, Victor Marius Morar, preşedintele clubului Rotary Cluj-Napoca, a precizat că acesta este doar începutul proiectului aflat în derulare, iar a doua etapă va fi restaurarea grupului statuar.

Iluminarea este branşată la sistemul public de iluminat, iar costurile energiei electrice vor fi suportate de către Primăria Cluj-Napoca.

Tot aseară a avut loc şi premierea caştigătorilor concursului de eseuri „Şcoala Ardeleană în context european”, precum şi premierea olimpicilor clujeni de către Clubul Rotary.

Aparaschivei Andreea Monica

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts