“Iubeşte-mă …America” la Comedy Cluj

Din oraş Eveniment

Comedia dramatică, sub regia Al. G. Croitoru, “Iubeşte-mă  America”, urmăreşte povestea actriţei Stela şi problemele cu care aceasta se confruntă în America. Construită sub forma unui “one woman show”,  combinaţia dintre teatru şi film scoate la iveală obstacolele cu care un emigrant se confruntă atunci când îşi părăseşte ţara natală.

Filmul este un material autobiografic inspirat din viaţa protagonistei, Claudia Motea, cea care interpretează cele opt personaje din show. Desprte “Iubeşte-mă America”, actriţa romano-canadiană declară că a reuţit să o definească atât ca om, cât şi ca dramaturg. Cât despe aprecierea publucului, artista precizează că pentru a ajunge la transmiterea mesajului la asemenea proporţii “avem nevoie de recunoaşterea spectatorului”.

Povestea Stelei s-a jucat înaitea Festivalului Comedy Cluj şi la Craiova, Piteşti şi Deva, iar în Bucureşti, piesa va avea premiera pe 10 noiembrie, unde va rula în fiecare joi, fapt ce o va ţine pe actriţa, Claudia Motea în Romania, până la sfârşitul anului.

De asemenea, “Iubeşte-mă America” a fost prezentată şi la Festivalul Calatis din Roma, unde spectacolul a fost pus în scenă pentru cei din diasporă.

Piesa de teatru se va difuza în această seară, la Cinema Victoria, începând cu ora 20:00.

_____________

Andreea Stăicuţ

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts