Resursele planetei și folosirea acestora în mod eficient la InfoEuropa

Subiectul InfoEuropa de săptămâna această este despre resursele planetei și folosirea acestora în mod eficient. Comisia Europeană a lansat pe 17 octombrie campania “Generation Awake. Your choices make a world of difference!” (Generația trează. Alegerile tale pot schimbă lumea!),  destinată să încurajeze integrarea utilizării eficiente a resurselor în viață de zi cu zi a consumatorilor.

 Scopul acesteia este de a sensibiliza publicul în privință nevoii de a utiliza în mod judicios resursele naturale limitate și de a-i încuraja pe cetățeni să reflecteze asupra modului în care deciziile lor de cumpărare afectează planetă.

 Comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, a declarat: „În condițiile în care economia noastră este în dificultate, iar resursele de care dispunem sunt în scădere, este timpul să reevaluăm o parte din obiceiurile noastre. Pe lângă faptul că ajută la protejarea mediului, utilizarea mai atentă a resurselor economisește în același timp bani și reduce costurile agenților economici. Este vorba de a face mai mult folosindu-ne de mai puțin. Cu toții putem face ceva. Trebuie doar să ne trezim!”

 Info Europa – este o emisiune magazin despre actualitatea europeană şi se difuzează în fiecare luni de la ora 13 şi 15 minute.

Reascultă emisiunea de astăzi:

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/11/INFO-EUROPA-21-Noiembrie.mp3|titles=INFO EUROPA 21 Noiembrie]

_____

Foto: ec.europa.eu