Prorectorul UBB Cristina Ciumaş şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de rector

Prof.univ.dr. Cristina Ciumaş, prorector şi specialist în finanţe şi-a anunţat candidatura pentru mandatul 2012-2016 ca rector al Universităţii Babeş-Bolyai.

Candidatura prorectorului Universităţii Babeş-Bolyai se bazează pe o serie de argumente care să susţină această decizie. Cristina Ciumaş are o experienţă de 4 ani ca prorector şi de lider al Departamentului de Finanţe al Universităţii Babeş-Bolyai. Totodată Cristina Ciumaş dispune de o pregătire de specialitate atât în ţară cât şi în străinătate. Un argument forte este faptul că va aduce cea mai profesionalizată echipă de prorectori şi decani.

Prorectorul Cristina Ciumaş îşi propune să dezvolte cu energie şi angajament o alternativă mai bună pentru Universitatea Babeş-Bolyai decât măsurile actuale din învăţământul superior. Un program mai detaliat va fi prezentat în momentul lansării oficiale a campaniei de alegeri.

Principalele repere ale viziunii proiectorului privind evoluţia Universităţii Babeş-Bolyai în mandatul 2012-2016 au ca elemente cheie inovarea, competivitatea şi certitudinea. Una din opţiuni se referă la intrarea UBB în primele 500 de universităţi din lume dar şi multe altele care vizează dezvoltarea.

 Rectorul Universității Babeș Bolyai este în prezent Andrei Marga. Mandatul său expiră în 2012 şi, potrivit Legii Educaţiei, nu are dreptul să participe la alegeri din cauză că a depăşit vârsta de pensionare, de 65 de ani.

__________

Oana Alexa

Foto: econ.ubbcluj.ro