Pâinea ecologică se vinde la Cluj FOTO

Pâinea ecologică se găseşte, de astăzi, şi în Cluj, la târgul de produse tradiţionale amplasat în faţa magazinului Central.

Pâinea ecologică este produsă de către o familie de agricultori, care au propria ferma, situată în satul Mera, comuna Baciu, judeţul Cluj.  Producerea pâinii se face într-o brutărie certificată ecologic şi are la bază un proces lent de 5-6 ore.

Procesul de fabricaţie este unul complex: se foloseşte apă de izvor, făina şi seminţele sunt certificate ecologic, se utilizează maia naturală, se foloseşte făină integrală, nu se folosesc E-uri (aditivi), iar sarea folosită este cea de mare.

Tehnicile de fabricare sunt manuale, iar acestea constau în: amestecare şi frământare. Pâinea este coaptă  pe un cuptor pe vatră cu ardere directă cu lemne de măr şi păr.

Preţul unei pâini este în funcţie de gramajul acesteia: cea de 900 gr. costă 9 lei, iar cea de 800 gr. 8 lei.

Târgul se va desfăşura pe perioada întregului an, de luni până sâmbătă între orele 09:00-17:00. Pâine poate fi achiziţionată şi online, de pe site-ul www.cosultaranesc.ro .

[imagebrowser id=130]

__________

Anca Baciu

Loredana Berengia

Distribuie articolul!