Opoziția alături de protestatari

Liderii PSD și PNL sunt alături de sindicaliști, pensionari și agricultori care protestează în fața Parlamentului României împotriva deciziilor luate de Traian Băsescu.

Victor Ponta a declarat la Cluj că PSD nu sprijină incitarea de acțiuni violente, însă vor organiza proteste împotriva acestor măsuri incorecte și insuportabile. Acesta îl acuză pe Președintele României că prin actele sale declară război societății românești.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat de asemenea, de această dată la București că îi sprinjină pe protestatari: “Cred că pensionarii care au manifestat și manifestă în fața Guvernului au dreptate, și îi voi spriniji, cred că agricultorii care manifestă în fața Guvernului au dreptate și îi vom sprijini, cred că sindicatele care se opun măsurilor aberante ale președintelui Traian Băsescu cu dreptate și îi vom sprijini.”

La rândul său, Președintele PSD Victor Ponta a prezentat câteva soluții pentru ieșirea din criză. “Măsurile noastre alternative economice și sociale se bazează pe impozitare diferențiată și pe reducerea cheluielilor bugetare, dar nu de la personal ci de la bunuri și servicii, adică de la clienții politici”.

Conform președintelui PSD este absurd să se facă împrumuturi la Fondul Monetar Internațional (FMI) în timp ce banii României și fondurile nerambursate se află la Bruxelles și rămân necheltuite din considerente de incompetență și de criteriu politic. Acesta declară că în anul 2010 nici o firmă nu mai câștigă nici o licitație la instituțiile publice, dacă nu sunt membrii PDL sau nu sunt au relații în partid.

Reformele propuse de guvernul Boc vor afecta atât bugetarii, cât și angajații din sectorul privat. Tichetele de masă vor fi impozitabile,  CAS-ul va fi plătit doar de privat, iar  președintele Traian Băsescu pregătește pe viitor noi taxe, noi controale și o fiscalitate cât mai mare, acuză Victor Ponta.

________________

Florescu Alexandra

Foto: Thomas Câmpean (arhivă)