Machete de 10 kilograme pentru concursul de proiecte integrate „Arhitecţii Viitorului – Cluj-Napoca în anul 2020”

Educaţie UBB Radio

Concursul de proiecte integrate adresat liceenilor clujeni „Arhitecţii Viitorului – Cluj-Napoca în anul 2020” a adunat 41 de proiecte depuse de 41 de echipe formate din 3 – 5 membri.
Competiţia de proiecte integrate le-a oferit liceenilor oportunitatea de a-şi afirma talentul arhitectural prin prezentarea unor machete însoţite de eseuri despre modul în care va arăta Clujul în anul 2020.

Machetele înscrise în competiţie cântăresc între câteva sute de grame şi circa 10 kg.

Recordul absolut îl deţine Liceul Şincai – de unde s-au înscris 25 de echipe de elevi. Liceul de Arte Plastice „Romul Ladea” are înscrise în concurs 8 echipe. Au mai depus proiecte elevi ai Liceului Avram Iancu – 2 proiecte, cei ai Şcolii Internaţionale Cluj – 2 proiecte, ai Colegiului Tehnic Anghel Saligny (1 proiect), Grupului Şcolar Protecţia Mediului (1 proiect) şi Liceului Teologic Baptist „Emanuel” (1 proiect).

În total, au intrat în competiţia pentru premiile de 30.000 de lei un număr de 160 de liceeni clujeni.

„Dincolo de frumuseţea proiectului, de originalitatea sa, faptul că acest concurs este rezultatul iniţiativei unuia dintre partenerii comunităţii clujene în toate proiectele pe teme de educaţie pe care le-am derulat în ultimii ani, mă face să fiu cu atât mai mulţumit, pentru că este un semn că dincolo de uşile Primăriei acest proiect pentru anul 2020 a găsit susţinători care cred în capacitatea noastră de a ne demonstra specificitatea în contextul european”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Dimensiunile machetelor înscrise în concurs sunt între 45X45 de cm şi 1X1m, toate fiind însoţite de eseuri prin care este descris conceptul pe care tinerii l-au promovat în cadrul competiţiei. În aceste zile are loc jurizarea, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc duminică, 29 mai, de la ora 11.00, în Piaţa Unirii.

„După implicarea în proiectele „10 pentru Cluj” şi „Primar pentru o zi”, participarea la concursul lansat astăzi este un motiv de bucurie pentru noi. Parteneriatele public-privat constituie o prioritate pentru instituţia noastră, iar acest concurs dă posibilitatea copiilor de a fi creativi şi inovatori. Cred că vom fi surprinşi plăcut de ceea ce vor realiza elevii împreună cu profesorii clujeni la finalul acestui concurs.”, a declarat Anca Cristina Hodorogea, inspector şcolar general ISJ Cluj.

___________

Ana Giol

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts