Laszlo Tokes și-a anunțat demisia din UDMR

 Europarlamentarul Laszlo Tokes a transmis în această dimineață prin intermediul unui comunicat că demisionează din UDMR din mai multe motive, potrivit Mediafax.

Printre principalele cauze care au dus la această demisie se numără poziţia permisivă a Uniunii privind investiţia de la Roşia Montană, comportamentul unor deputaţi UDMR care încearcă să zădărnicească activitatea ANI dar și participarea UDMR la guvernare de dragul puterii şi “practica bazată pe interese obscure de partid”.

Laszlo Tokes nu a putut fi de acord cu “poziţia permisivă” a UDMR cu privire la investiţia de la Roşia Montană.

“Pentru mine a devenit o problemă din ce în ce mai stânjenitoare să răspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, întrebărilor unor colegi îngrijoraţi care doresc să afle acum, totuşi, ce se întâmplă în România. Nu prea pot să spun nici că firma canadiană ne-a cumpărat miniştrii..”, a afirmat Tokes, citat de Mediafax.

De asemenea, el respinge practica UDMR “bazată pe interese obscure de partid, de excludere şi de dezbinare a comunităţii maghiare din România”.

“După ce a pus mâna pe toate fondurile publice destinate comunităţii şi apoi le-a distribuit aproape în exclusivitate pentru finanţarea propriilor interese, în 2012 UDMR a ajuns să pună arbitrar monopol partinic şi pe sărbătorile noastre naţionale, pe statuile noastre şi pe locurile noastre simbolice. Am convingerea că nu maghiarii din Transilvania există datorită UDMR, ci fix invers: atât partidele noastre maghiare din Transilvania, cât şi demnitarii lor aleşi trebuie să slujească întotdeauna întreaga comunitate”, a mai precizat europarlamentarul Laszlo Tokes.

__________

Oana Alexa

Foto: europarl.europa.eu