Lansare de carte. Mihai Goțiu – „Afacerea Roșia Montană”

Jurnalistul clujean, Mihai Goțiu a lansat astăzi, la Centrul de Cultură Urbană Casino, cartea „Afacerea Roșia Montană” apărută la Editura Tact.

header

Evenimentul a început prin prezentarea unui scurt-metraj – „Zidurile – Making Of” – în regia autorului, despre situația caselor din Roșia Montana, desproprietărirea localnicilor și campania „Adoptă o casă la Roșia Montană”. Jurnalistul a precizat faptul că acest scurt-metraj reprezintă o frântură din lung-metrajul care va spune pe larg povestea.

Acest program, „Adoptă o casă”, sper eu însă, că va continua. Deja sunt șase case la care se lucrează în Roșia Montană și cu sprijinul dumneavoastră, sper să fie și mai multe în anii următori – a declarat Mihai Goțiu.

La eveniment, s-au aflat și opt localnici roșieni – printre care și Eugen David, președintele asociației Alburnus Maior – care și-au exprimat punctul de vedere în legătură cu situația în care se află și au mulțumit celor prezenți la lansare, dar și participanților la proteste, pentru solidaritate.

Mihai, face parte și el ca toți cei care suntem aici și ca sutele de mii de oameni care-s în stradă dintre, mulții oameni simpli care vor să salveze Roșia Montană și ăsta e cel mai important lucru pentru mine și de asta sunt aici, astăzi, alături de Mihai – a declarat președintele asociației Alburnus Maior, Eugen David.

În deschiderea evenimentului, Mihai Goțiu a declarat că își dorește ca participanții – prezenți, de altfel, în număr mare – să fi venit la lansare pentru a susține campania Salvați Roșia Montană și nu în special pentru carte.

– Ștefan Văleanu