Press

http://www.clujeanul.ro/studenti-clujeni/se-modernizeaza-hasdeul-3586696

Se modernizează Hasdeul

de Rareş Dumitraş |  1 decembrie 2008

Studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) vor avea parte în viitorul apropiat de modernizări ale căminelor care vor schimba radical viaţa în campusul din Hasdeu. Le este promis internet wireless în sălile de lectură din campusuri, un sistem electronic de gestiune a plăţilor, o reţea de distribuţie de cablu TV şi una de internet de mare viteză între cămine. Iar asta nu este totul. Ei vor mai avea o spălătorie de haine cu maşini profesionale şi chiar infrastructură pentru chat între căminişti.

Câteva dintre modernizările promise au devenit de puţin timp funcţionale. Paul Chiş, coordonator al Comitetului de administrare al campusului de cămine şi cantine studenţeşti Hasdeu, a anunţat că de acum înainte şi studenţii căminişti de la Babeş-Bolyai pot asculta radioul universităţii. “Până acum nu se putea asculta Radio UBB, pentru că existau nişte filtre puse pentru un trafic mai bun în reţeaua din Hasdeu, care împiedicau recepţionarea postului. De câteva zile acest lucru se poate”, susţine liderul studenţilor.

O altă problemă a studenţilor este pe cale de a fi rezolvată. Dacă până acum, din cauza configuraţiei reţelei de la Babeş-Bolyai, studenţii din Hasdeu nu puteau să joace counter-strike cu cineva din afara căminului, acest lucru s-ar putea schimba în curând, odată cu definitivarea reţelei de mare viteză care urmează să fie implementată între toate căminele, de la 1 la 6. Astfel, un student din căminul 2, de pildă, va putea să joace “Counterstrike” sau “Dota” cu unul din căminul 6. Totodată, Chiş a menţionat şi alte planuri de modernizare a infrastructurii. “Vrem o platformă de chat intern, cu text, video şi voce pentru ca să nu mai consumăm trafic pe net. Studenttube.ro va deveni portalul nostru. Dorim ca studenţii să nu mai simtă nevoia să iasă din reţea pentru informare”, a explicat acesta.

Cablu TV şi POS-uri în cămine

Paul Chiş spune că e foarte posibil ca până la începutul sesiunii din ianuarie, studenţii să aibă parte internet wireless în sălile de lectură din campus. “Trebuie montate nişte acces-pointuri securizate în sălile de lectură. Momentan, căutăm dispozitivele ca să putem face un caiet de sarcini”. Studenţilor le sunt promise şi schimbări în reţeaua de cablu. Astfel, pe lângă vechea reţea TV, depăşită, va intra în funcţiune una nouă, cu tarife preferenţiale pentru studenţi, pentru ca şi aceştia să se poată uita la televizor din cameră, nu din holurile de la parter cum încă sunt nevoiţi mulţi dintre ei acum.

Cel mai interesant dintre planurile de viitor ale celor din Consiliul Studenţilor de la UBB este sistemul electronic de gestiune a plăţilor. Atfel spus, o reţea de POS-uri care ar urma să se găsească în fiecare cămin şi facultate din cadrul UBB, înlocuind astfel cozile făcute de studenţi pe la casierii. “Băncile au depus ofertele. S-ar putea ca sistemul să fie funcţional începând de la anul”, adaugă Chiş.

Maşini de spălat, lumini şi parcări sigure pentru studenţi

UBB-ul are planuri mari şi cu hainele studenţilor. Au fost cumpărate câteva maşini de spălat profesionale, care deservesc deja câteva cămine din Haşdeu, plus căminul “Economica”. Paul Chiş a declarat ca adăpostul pentru apărare antiaeriană din Căminul 16 urmează să găzduiască o astfel de linie de maşini de spălat, plus o uscătorie. Acestea îi vor deservi pe toţi studenţii UBB din Hasdeu.

“Nu vor fi desfiinţate vechile maşini de spălat din cămine, chiar dacă multe din ele sunt zgâriate şi deteriorate. Într-una din ele s-a găsit chiar o pereche de patine”, a mai spus el. Coordonatorul comitetului de administrare al căminelor spune că UBB va moderniza şi iluminatul de pe aleile dintre căminele 1 şi 6. Au fost deja montate soclurile pentru viitoarele felinare, care urmează să mărească gradul de siguranţă al studenţilor care se plângeau că le era frică să umble noaptea pe alei din cauza boschetarilor. În viitorul apropiat vor fi introduse bariere la parcările din cămine, despre care studenţii reclamaseră că erau ocupate ilegal de riverani şi de cei cu maşini de firmă. Există câţiva studenţi care se bucură deja de efectele primelor modernizări. Alexandru Vis, student în anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice, este unul dintre cei foarte mulţi care au scăpat de grija spălatului. “Sunt patru maşini de spălat, merg toate, avem si uscător. E foarte util pentru că în două ore reuşeşti să speli cât doreşti şi sa le ai şi uscate”, spune studentul.

Cât despre banii pentru realizarea proiectelor, Paul Chiş afirmă că vrea să acceseze fonduri structurale, pentru că, spune el, “nu mă pot duce tot timpul la Universitate să cer bani”.

Time4News

http://www.time4news.ro/educatie-cultura/radio-ubb-online-la-parlamentul-european/

Radio UBB – online la Parlamentul European

Din 12 November 2008, 69 vizualizari.

Radio UBB – online la Parlamentul European

Echipa UBB radio formata din studentii Anca Astilean, Mara Rusu si Mako Istvan, impreuna cu cadrele didactice coordonatoare, Andrei Costina, Cristina Nistor si Rares Beuran, de la sectia de Jurnalism a Universitatii “Babes-Bolyai”, va participa la prezentarea oficiala a consortiului media pan-european EURANET, la Parlamentul European, de la Bruxelles.

Evenimentul are loc in capitala belgiana, miercuri, si va fi sustinut de Hans-Gert Pottering, presedintele Parlamentului European.

Principalul obiectiv al proiectului este construirea unei comunicari europene eficiente intre cetatenii Uniunii Europene si consolidarea sferei publice europene.

Eveniementul va fi difuzat live pe www.euranet.eu, miercuri, de la ora 17, ora locala in Bruxelles.

Sursa: Clujeanul

Informaţia Cluj

http://www.informatiacluj.ro/UBB-Radio-online-la-prezentarea-EURANET-de-la-Bruxelles~11963

UBB-Radio online, la prezentarea EURANET de la Bruxelles

Editia: 260 (1131) din 2008-11-12

Autor: D. Ev.

Un grup format din cadre didactice şi studenţi de la Facultatea de Jurnalism a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) participă, la Parlamentul European, la prezentarea oficială a consorţiului media paneuropean EURANET. Proiectul EURANET este coordonat de Deutsche Welle din Germania şi de Radio France International (RFI) şi reuneşte posturi de radio internaţionale din 16 ţări europene şi din şapte universităţi de pe continent, transmite Agerpres.

Studenţii UBB dezvoltă cea mai mare reţea de radio din Europa

UBB Radio va fi recepţionat live în toată Europa

Editia: 271 (1142) din 2008-11-27

Autor: Tudor Ravoiu

UBB Radio va fi recepţionat live în toată Europa

Comisia Europeană a lansat în primăvara acestui an o reţea europeană de posturi de radio care va difuza zi de zi emisiuni pe teme de actualitate europeană. Proiectul, pentru care au fost alocate peste 25 de milioane de euro pentru următorii cinci ani, reuneşte 18 posturi de radio din Uniunea Europeană şi şase posturi de radio studenţeşti. UBB Radio, postul studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai, este singurul post de radio studenţesc din România care participă activ la proiect.

În vara anului 2007 Deutsche Welle, Radio France International şi alte 16 posturi de radio din 13 ţări europene propuneau Comisiei Europene crearea unei reţele de radio care să transmită ştiri şi alte emisiuni pe teme europene la nivelul întregii Uniuni Europene. Mai exact, toate cele 18 posturi au convenit să creeze conţinut media pe care să îl transmită în reţeaua europeană de radio – EuRaNet. Pe lângă aceste posturi, la proiectul „EuRaNet” participă şi şase posturi de radio studenţeşti din Uniunea Europeană, printre care şi UBB Radio, postul studenţesc din cadrul UBB.

Doar şase universităţi implicate în proiect

„Reţeaua EuRaNet este realizată după modelul Voice of America. Noi, alături de posturile de radio ale Universităţii din Aachen, Universitatea Cambridge, Universitatea Roosevelt, IHECS Bruxelles, Universitatea Tampere şi Universitatea din Wroclaw participăm din poziţia de analizatori. Studenţii noştri pot să vină în orice moment şi să facă propuneri, pot chiar să creeze ştiri pentru EuRaNet şi putem prelua ştiri din reţeaua de radio”, spune Cristina Nistor, unul dintre coordonatorii postului studenţesc UBB Radio.

Aici, în fiecare zi lucrează o echipă de zece studenţi, coordonaţi de trei profesori ai Catedrei de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi consultaţi de redactori şi realizatori de programe de la Europa FM.

UBB Radio, deschizător de drumuri

„Pentru un student, a lucra la un post de radio încă de când este în facultate înseamnă foarte mult. Practic vezi ce se întâmplă într-o redacţie de radio”, explică Mara Rusu, reporter în echipa UBB Radio. Cătălin Nunu, unul dintre cei mai vechi membri ai echipei, spune că de la înfiinţarea postului de radio şi până în prezent peste 30 de studenţi ai universităţii au contribuit activ la UBB Radio. Echipa redacţională alături de coordonatorii postului au participat chiar şi la lansarea oficială a noii platforme de Internet a reţelei EuRaNet care a avut loc în 12 noiembrie la Bruxelles, în prezenţa preşedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pottering. „La acea lansare au participat parlamentari europeni, jurnalişti şi studenţi din cadrul celor şase universităţi europene implicate. Practic a fost o dezbatere despre imigraţiile ilegale, risipa de hrană şi libertăţile publice”, spune şi Patricia Labou.

Transmisiuni live din Bruxelles

Deşi este unul dintre cei mai tineri participanţi la EuRaNet, UBB Radio a dovedit deja că este original, fiind singurul post care a transmis integral live discuţiile de la Bruxelles. „A fost ceva foarte interesant. Pe de-o parte eram la telefon cu cei din România să le spunem când începe totul, iar cei din România trebuiau să fie pe poziţii. La întâlnirile de acolo s-a discutat chiar şi introducerea unei frecvenţe unice la nivelul Uniunii Europene pe care să emită EuRaNet”, spune Cristina Nistor.

Cristina Nistor, coordonator al proiectului UBB Radio

“Reţeaua EuRaNet este realizată după modelul Voice of America. Noi, alături de posturile de radio ale Universităţii din Aachen, Universitatea Cambridge, Universitatea Roosevelt, IHECS Bruxelles, Universitatea Tampere şi Universitatea din Wroclaw participăm din poziţia de analizatori. Studenţii noştri pot să vină în orice moment şi să facă propuneri, pot chiar să creeze ştiri pentru EuRaNet şi putem prelua ştiri din reţeaua de radio.”

http://www.informatiacluj.ro/UBB-Radio-va-fi-receptionat-live-in-toata-Europa~12490

Studenţii UBB dezvoltă cea mai mare reţea de radio din Europa

UBB Radio va fi recepţionat live în toată Europa

Editia: 271 (1142) din 2008-11-27

Autor: Tudor Ravoiu

UBB Radio va fi recepţionat live în toată Europa

Foto:Mihai Biriş

Comisia Europeană a lansat în primăvara acestui an o reţea europeană de posturi de radio care va difuza zi de zi emisiuni pe teme de actualitate europeană. Proiectul, pentru care au fost alocate peste 25 de milioane de euro pentru următorii cinci ani, reuneşte 18 posturi de radio din Uniunea Europeană şi şase posturi de radio studenţeşti. UBB Radio, postul studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai, este singurul post de radio studenţesc din România care participă activ la proiect.

În vara anului 2007 Deutsche Welle, Radio France International şi alte 16 posturi de radio din 13 ţări europene propuneau Comisiei Europene crearea unei reţele de radio care să transmită ştiri şi alte emisiuni pe teme europene la nivelul întregii Uniuni Europene. Mai exact, toate cele 18 posturi au convenit să creeze conţinut media pe care să îl transmită în reţeaua europeană de radio – EuRaNet. Pe lângă aceste posturi, la proiectul „EuRaNet” participă şi şase posturi de radio studenţeşti din Uniunea Europeană, printre care şi UBB Radio, postul studenţesc din cadrul UBB.

Doar şase universităţi implicate în proiect

„Reţeaua EuRaNet este realizată după modelul Voice of America. Noi, alături de posturile de radio ale Universităţii din Aachen, Universitatea Cambridge, Universitatea Roosevelt, IHECS Bruxelles, Universitatea Tampere şi Universitatea din Wroclaw participăm din poziţia de analizatori. Studenţii noştri pot să vină în orice moment şi să facă propuneri, pot chiar să creeze ştiri pentru EuRaNet şi putem prelua ştiri din reţeaua de radio”, spune Cristina Nistor, unul dintre coordonatorii postului studenţesc UBB Radio.

Aici, în fiecare zi lucrează o echipă de zece studenţi, coordonaţi de trei profesori ai Catedrei de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi consultaţi de redactori şi realizatori de programe de la Europa FM.

UBB Radio, deschizător de drumuri

„Pentru un student, a lucra la un post de radio încă de când este în facultate înseamnă foarte mult. Practic vezi ce se întâmplă într-o redacţie de radio”, explică Mara Rusu, reporter în echipa UBB Radio. Cătălin Nunu, unul dintre cei mai vechi membri ai echipei, spune că de la înfiinţarea postului de radio şi până în prezent peste 30 de studenţi ai universităţii au contribuit activ la UBB Radio. Echipa redacţională alături de coordonatorii postului au participat chiar şi la lansarea oficială a noii platforme de Internet a reţelei EuRaNet care a avut loc în 12 noiembrie la Bruxelles, în prezenţa preşedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pottering. „La acea lansare au participat parlamentari europeni, jurnalişti şi studenţi din cadrul celor şase universităţi europene implicate. Practic a fost o dezbatere despre imigraţiile ilegale, risipa de hrană şi libertăţile publice”, spune şi Patricia Labou.

Transmisiuni live din Bruxelles

Deşi este unul dintre cei mai tineri participanţi la EuRaNet, UBB Radio a dovedit deja că este original, fiind singurul post care a transmis integral live discuţiile de la Bruxelles. „A fost ceva foarte interesant. Pe de-o parte eram la telefon cu cei din România să le spunem când începe totul, iar cei din România trebuiau să fie pe poziţii. La întâlnirile de acolo s-a discutat chiar şi introducerea unei frecvenţe unice la nivelul Uniunii Europene pe care să emită EuRaNet”, spune Cristina Nistor.

Cristina Nistor, coordonator al proiectului UBB Radio

“Reţeaua EuRaNet este realizată după modelul Voice of America. Noi, alături de posturile de radio ale Universităţii din Aachen, Universitatea Cambridge, Universitatea Roosevelt, IHECS Bruxelles, Universitatea Tampere şi Universitatea din Wroclaw participăm din poziţia de analizatori. Studenţii noştri pot să vină în orice moment şi să facă propuneri, pot chiar să creeze ştiri pentru EuRaNet şi putem prelua ştiri din reţeaua de radio.”

CityNews

http://www.citynews.ro/UBB-Radio-la-Parlamentul-European+25761

UBB Radio, la Parlamentul European

EVENIMENT | Nov 11, 2008 12:20:25 | Numar vizualizari: 140

O echipa formata din studenti si profesori ai sectiei Jurnalism a Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii va participa la prezentarea oficiala a consortiului media pan-european Euranet in Parlamentul European de la Bruxelles.

Evenimentul va avea loc pe 12 noiembrie si va fi prezidat de presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering.

Studentii participanti fac parte din redactia UBB Radio, partener al proiectului Euranet. Acesta este coordonat de Deutsche Welle si de Radio France International si reuneste posturi de radio internationale din 16 tari europene si 7 universitati europene.

Principalul obiectiv al proiectului este construirea unei comunicari europene eficiente intre cetatenii Uniunii Europene si consolidarea sferei publice europene.

Florina Sur

Ziua de Cluj

http://ziuadecj.ro/action/article?ID=18561

Radio UBB la Bruxelles

Nov 11, 2008

O echipă formată din cadre didactice şi  studenţi de la Catedra de Jurnalism a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPA) a Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) participă la Parlamentul European din Bruxelles, la prezentarea oficială a consorţiului media pan-european Euranet.

Studenţii jurnalişti fac parte din redacţia UBB Radio (www.radio.ubbcluj.ro), care este partener Euranet şi sunt însoţiţi de cadrele didactice care coordonează UBBradio. Evenimentul are loc astăzi, la Bruxelles şi va fi prezidat de Hans-Gert Pöttering, preşedintele Parlamentului European.

Proiectul pan-european EURANET este coordonat de Radio Deutsche Welle (Germania) şi de Radio France International (RFI) şi reuneşte posturi de radio internaţionale din 16 ţări europene şi şapte universităţi europene, printre care Universitatea Cambridge, Roosevelt Academy University College Middelburg, IHECS Brussels, RWTH Aachen,  Tampere University, UBB şi Universitatea din Wroclaw, Polonia, toate  reprezentate prin posturile de radio studenţeşti.

Principalul obiectiv al proiectului este construirea unei comunicări europene eficiente între cetăţenii Uniunii Europene şi consolidarea sferei publice europene. Prin oferta ce include programe radio multilingve, programe audio interactive, programe realizate de echipe mixte de jurnalişti de la posturile de radio, ce fac parte din proiect,  constituie un proiect de jurnalism radio inovativ, unic în lume. Evenimentul va fi difuzat live pe euranet.eu, cu începere de la ora 17.00, ora locală la Bruxelles.

(A.Ţ.,T.F.)

Clon

http://www.clon.ro/stiri/cluj/articol/ubb-radio-merge-la-bruxelles/cn/news-20081111-11110099

UBB Radio merge la Bruxelles

Nov 11, 2008

O echipă formată din trei studenţi de la Jurnalism şi trei cadre didactice de la aceeaşi facultate vor participa la prezentarea oficială a consorţiului media pan-european Euranet.

UBB Radio merge la Bruxelles

Studenţii, împreună cu profesori lor, sunt şi cei care se ocupă de UBB Radio, care este partener Euranet. Evenimentul este prezidat de Hans-Gert Pöttering, Preşedintele Parlamentului European, şi are ca scop realizarea unei comunicări eficiente şi consolidarea sferei publice europene.

Bogdan Buburuz

Clujeanul

http://www.clujeanul.ro/cluj/ubb-radio-online-la-parlamentul-european-3481523

UBB radio online, la Parlamentul European

de Anca Mureşan |  11 noiembrie 2008

Echipa UBB radio formată din studenţii Anca Aştilean, Mara Rusu şi Mako Istvan, împreună cu cadrele didactice coordonatoare, Andrei Costina, Cristina Nistor şi Rareş Beuran, de la secţia de Jurnalism a Universităţii “Babeş-Bolyai”, va participa la prezentarea oficială a consorţiului media pan-european EURANET, la Parlamentul European, de la Bruxelles.

Evenimentul are loc în capitala belgiană, miercuri, şi va fi susţinut de Hans-Gert Pottering, preşedintele Parlamentului European. Proiectul pan-european EURANET este coordonat de Deutsche Welle din Germania şi de Radio France International, reunind posturi de radio internaţionale din 16 ţări europene şi 7 universităţi: Cambridge University, Roosevelt Academy, University College Middelburg, Tampere University, Babeş-Bolyai sau University of Wroclaw.

Principalul obiectiv al proiectului este construirea unei comunicări europene eficiente între cetăţenii Uniunii Europene şi consolidarea sferei publice europene. Prin oferta ce include programe radio multilingve, programe audio interactive, programe realizate de echipe mixte de jurnalişti, de la toate posturile de radio ce fac parte din proiect, www.euranet.eu constituie un proiect de jurnalism radio inovativ şi unic în lume. Printre temele de discuţie ale programului, intitulat sugestiv Cum poate Uniunea Europeană să devină un lucru cât mai concret pentru europeni?, se numără criza financiară, dialogul intercultural, imigraţia legală şi ilegală, drepturile şi libertăţile unui cetăţean european sau probleme de mediu şi ecologie.

Eveniementul va fi difuzat live pe www.euranet.eu, miercuri, de la ora 17, ora locală în Bruxelles.

Agerpres

http://www.rompres.ro/news.php?c=74&s=&q=ubb%20radio&w=3&t=0&h=1

Cluj: UBB-Radio online – la prezentarea EURANET de la Bruxelles

Cluj-Napoca, 12 nov /Agerpres/ – Un grup format din cadre didactice şi studenţi de la Facultatea de Jurnalism a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) participă, miercuri, 12 noiembrie, la Parlamentul European, la prezentarea oficială a consorţiului media paneuropean EURANET, eveniment la care va lua parte preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering.

Proiectul EURANET este coordonat de Deutsche Welle din Germania şi de Radio France International (RFI) şi reuneşte posturi de radio internaţionale din 16 ţări europene şi din şapte universităţi de pe continent, instituţiile de învăţământ superior reprezentate fiind din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Finlanda, Polonia şi România.

Principalul obiectiv al proiectului este construirea unei largi comunicări europene. Prin oferta ce include programe radio multilingve, interactive, realizate de echipe mixte de jurnalişti de la posturile de radio ce fac parte din proiect, EURANET este o formă inovativă de jurnalism, unică în lume.

Studenţii jurnalişti Anca Astilean, Mara Rusu şi Istvan Mako fac parte din redacţia UBB-Radio online, care este partener EURANET, şi sunt însoţiti la Bruxelles de lectorii universitari Cristina Nistor, Rareş Beuran şi Andrei Costina. AGERPRES/(Carmen Fărcaşiu)

Redactori: /csf/ges/ave | ID: 869696 | Data: 2008-11-12 11:28:50 | Slug: Transilvania-Cluj-media-delegaţie-EURANET

Monitorul de Cluj

http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/studenti_de_la_ubb_la_bruxelles_51653.html

Studenti de la UBB, la Bruxelles

Data publicarii: 12/11/2008

O echipa formata din studenti (Anca Astilean, Mara Rusu si Mako Istvan) si cadre didactice (lect. dr. Cristina Nistor, drd. Rares Beuran si drd. Andrei Costina) de la Sectia de Jurnalism a Universitatii “Babes-Bolyai” participa la Parlamentul European din Bruxelles la prezentarea oficiala a consortiului media pan-european EURANET. Studentii jurnalisti fac parte din redactia radioului online UBBRADIO (www.radio.ubbcluj.ro ), care este partener EURANET, si sint insotiti de cadrele didactice care coordoneaza UBBRADIO.

Evenimentul care are loc astazi la Bruxelles va fi prezidat de Hans-Gert Pöttering, presedintele Parlamentului European.

Proiectul pan-european EURANET este coordonat de Deutsche Welle si Radio France International si reuneste posturi de radio din 16 tari europene si 7 universitati europene, printre care si Cambridge University, IHECS/Bruxelles, Tampere University/Finlanda si Universitatea “Babes-Bolyai”.

Principalul obiectiv al proiectului este construirea unei comunicari europene eficiente (intre cetatenii Uniunii Europene) si consolidarea sferei publice europene.

Ziarul Lumina

http://www.ziarullumina.ro/articole;733;1;16501;0;Pe-scurt.html

Studenţi români, în consorţiul media paneuropean EURANET

Joi, 13 Noiembrie 2008

Un grup format din cadre didactice şi studenţi de la Facultatea de Jurnalism a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) au participat ieri la Parlamentul European, la prezentarea oficială a consorţiului media paneuropean EURANET, eveniment la care a participat şi preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering. Proiectul EURANET este coordonat de Deutsche Welle din Germania şi de Radio France International (RFI) şi reuneşte posturi de radio internaţionale din 16 ţări europene şi din şapte universităţi de pe continent, instituţiile de învăţământ superior reprezentate fiind din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Finlanda, Polonia şi România. Principalul obiectiv al proiectului este construirea unei largi comunicări europene. Prin oferta ce include programe radio multilingve, interactive, realizate de echipe mixte de jurnalişti de la posturile de radio ce fac parte din proiect, EURANET este o formă inovativă de jurnalism, unică în lume. Studenţii jurnalişti Anca Astilean, Mara Rusu şi Istvan Mako fac parte din redacţia UBB-Radio online, care este partener EURANET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>