Curaţenie de primavară în Gradina Botanică

Tinerii voluntari care au contribuit la curăţenie au fost recompensaţi cu mâncare şi băuturăProiectul “Curăţenia de Primăvara” derulat în Grădina Botanică din Cluj-Napoca a reunit la cea de-a treia ediţie  60 de voluntari şi a avut ca obiective implicarea studenţiilor şi a liceenilor în conservarea naturii şi întărirea legăturii dintre comunitate si spaţiu verde.
Evenimentul a fost realizat la iniţativa organizaţiei nonguvernamentale Team Work formată din 100 de membri tineri ce şi-au propus să promoveze în rândul studenţilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă.
Directorul Grădinii Botanice “Alexandru Borza” din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Prof.univ.dr. Vasile Cristea, ne-a declarat că iniţiativa acestui eveniment a venit din partea organizaţieiTEAM WORK şi a avut ca scop participarea tinerilor la ecologizarea naturii. De asemenea, acordul de parteneriat făcut cu această organizaţie constă în oferirea unor facilităţi de vizitare a grădinii în schimbul a două zile de muncă voluntară, timp în care tinerii au ocazia să se implice în conservarea naturii.

Voluntarilor le-au fost oferite unelte, băuturi răcoritoare şi prânzul, toate asigurate de asociaţia Team Work.

Tinerii participanţi au desfăşurat, sub supravegherea personalului Grădinii şi a membrilor Team Work, activităţi precum: adunarea frunzelor moarte, strângerea gunoaielor, tăierea uscăturilor sau măturarea aleilor.

“Curăţenia de Primăvara” a avut ca scop principal promovarea Grădinii Botanice drept spaţiu social şi educaţional.

Ioana Balea

Foto: Elena Bulea