O comedie a regizorului Pedro Almodóvar va deschide TIFF 2013

Din oraş Divertisment

Cel mai nou film al lui Pedro Almodóvar, “Amanţii pasageri/ Los amantes pasajeros”, va deschide, pe 31 mai, cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Comedia, “Amanţii pasageri/ Los amantes pasajeros” va putea fi vizionată de publicul clujean în premieră în România, într-o proiecţie ce va deschide TIFF 2013 de la ora 20.45, în Piaţa Unirii.

Acţiunea comediei se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia şi până la aterizarea de urgenţă, timp în care pasagerii, “dezbrăcaţi de iPhone-uri, filmuleţe, internet şi iPad-uri, sunt condamnaţi să fie ei înşişi, înconjuraţi de necunoscuţi”, potrivit lui Almodovar.

În rolurile pasagerilor apar câţiva dintre cei mai bine cotaţi actori spanioli – Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez şi Raúl Arévalo, pe care spectatorii l-au văzut la TIFF în filme ca “AlbastruInchisAproapeNegru/ AzulOscuroCasiNegro” (premiul publicului, menţiunea specială a juriului TIFF 2007), “Graşii/ Gordos” (premiul publicului TIFF 2010) şi “Verii/ Primos”.

Penélope Cruz şi Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriţi ai regizorului vor avea apariţii speciale în film.

Pelicula “Los amantes pasajeros” va fi lansat în luna martie în Spania iar în România va apărea pe marile ecrane pe 7 iunie.

Pentru prima dată, biletele la ceremonia de deschidere TIFF  vor fi puse în vânzare în avans, exclusiv online, pe www.biletmaster.ro, începând cu data de 15 martie, la preţul de 30 de lei. TIFF introduce anul acesta sistemul electronic de control al biletelor, iar spectatorii care şi-au achiziţionat locuri online vor avea acces la proiecţie cu tichetele printate.

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie, la Cluj-Napoca.

___________

Oana Alexa

Foto: www.protvmagazin.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts