2.000 de km pe două roţi

Din oraş Eveniment

Pasionaţii de cicloturism s-au aliniat astăzi la start pentru expediţia „Danubius 2009”

Pasionaţii de cicloturism s-au aliniat astăzi la start pentru expediţia „Danubius 2009″.

Acţiunea are ca scop promovarea unui stil de viaţă activ, sănătos şi orientat spre protecţia mediului, dar şi a bicicletei ca mijloc de transport ecologic. În cadrul acestei expediţii de trei săptămâni vor fi străbătuţi pe bicicletă peste 2.000 de km, pe un traseu care traversează pe direcţia est-vest Ungaria, urmând mai apoi cursul Dunării, de la Viena la Belgrad.

„Colegii noştri au plecat astăzi pe bicicletă, urmând să pedaleze de-a lungul Dunării, trecând prin patru capitale europene, prin Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad, pe celebrul Traseu Cicloturistic al Dunării, unul dintre cele mai frecventate itinerarii pentru acest tip de turism. Sunt peste 150.000 de biclişti pe an care parcurg această superbă zonă”, a explicat Radu Mititean, directoAcţiunea are ca scop promovarea unui stil de viaţă activ, sănătos şi orientat spre protecţia mediului, dar şi a bicicletei ca mijloc de transport ecologicrul executiv al Clubului Cicloturistic „Napoca”.

Referindu-se la Traseul Cicloturistic al Dunării, parte a magistralei cicloturistice transeuropene EuroVelo nr. 6 (Nantes-Constanţa), acesta a adăugat: „Există un plan să fie implementat şi în România, să continue de la Belgraad până la Marea Neagră. Acţiunea nu este doar cu rol recreativ, ci şi de documentare, colegii noştri urmând să vadă exact ce infrastructură s-a realizat acolo, cum se promovează turismul pe bicicletă.”

Participanţii la expediţie îşi vor transporta întregul echipament pe biciclete, inclusiv dotările pentru campare, de protecţie şi pentru întreţinerea bicicletelor.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts