1000 de romi evacuaţi din Roma

Internaţional Social

Demolarea barăcilor a fost anunţată luni de primarul Italiei, Gianni Alemanno, care sunt considerate drept “o masură de securizare a modului de trai a nomazilor” şi a scos în stradă 1 000  de romi.

Celor evacuaţi li s-a propus să fie cazaţi în centru de primire de la Cara, conform celor spuse de şeful biroului de presa, Simone Turbolente, pentru Agerpress. Acest anunţ este valabil doar în cazul copiiilor şi al femeilor.

“Este de neconceput ca familiile să locuiască separat din dispoziţia primăriei. Prin urmare, persoanele alungate luni dimineaţa îşi vor găsi alte locuri de dormit, dar demolarile le-au cauzat mari probleme”, a declarat pentru Agerpress , Gianluca Standerini, membră a asociaţiei Popica.

Ieri, în Vinerea Mare, 200 de romi din zona Casal Bruciato din Roma au fost evacuaţi şi au fost nevoiţi să ceară ajutorul bisericii San Paolo Fuori le Mura din Roma, unde au şi asistat la slujba de la ora 17:00. Cu toate acestea, un angajat al bazilicii a declarat pentru Agerpress, că nu sunt încă pregătiţi pentru a le oferi adăpost peste noapte şi că vor cere ajutorul organizaţiilor pentru a le găsi un adapost.

__________

Anca Baciu

Foto: roma.corriere.it

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts