„Şcoala Noastră” şi „Aripi de foc” la TIFF 2011

Eveniment UBB Radio

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) aduce în fiecare an o serie de proiecţii-eveniment pe diferite teme. „Şcoala Noastră” şi „Aripi de foc” sunt cele doua proiecţii, care le vor fi prezentate cinefililor în premieră la această ediţie.

„Şcoala Noastră” este un documentar emoţionant şi prezintă povestea a trei copiii romi, care încearcă să treacă peste barierele impuse de diferenţa de etnie. Regizorii lung metrajului sunt Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma.

Filmul va fi proiectat în data de 5 iunie, în cadrul Zilei Roma, în prezenţa celor două regizoare.

De asemenea, filmul „Aripi de foc” reprezintă povestea mai puţin cunoscută a dansului comunitar. Povestea este ilustrată de 100 de tineri, cu vârste cuprinse între 11 şi 22 de ani. Aceştia sunt fără experienţă în arta dansului, fără calităţi fizice deosebite şi provin din toate mediile sociale, dar care sub îndrumarea unor coregrafi profesionişti, au reuşit să pună în scenă nişte spectacole cu adevărat impresionante. Regizorul este Tedy Necula, cunoscut cinefililor în special  pentru rolul din filmul Noro (r. Radu Gabrea).

Cea de-a zecea ediţie a Festivalul Internaţional de Film Transilvania se va desfăşura în perioada 3-12 iunie 2011 la Cluj-Napoca, iar între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

_________

Baciu Anca

Foto: TIFF

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts